Dieven uit op peperdure bedden

Icoon MisdaadGeraffineerde dieven gaan niet meer voor geld of diamanten, maar hebben hun oog laten vallen op peperdure bedden. Vandaag is door de politie een bestelbusje met daarin een gestolen bed ter waarde van 51.000 euro teruggevonden. Dit slaapmeubel is gisteren uit een showroom in Apeldoorn ontvreemd.

In de nacht van zondag op maandag is een bed dat er hetzelfde uitziet uit een vestiging in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie kon niet zeggen of dit meubelstuk ook teruggevonden is. De politie heeft van deze voorvallen vandaag aangiftes ontvangen.

Er lijkt een ware jacht op het dure bed gaande te zijn. Een maand geleden werd ook een exemplaar gestolen in Eindhoven. Volgens de woordvoerder van het gedupeerde bedrijf gaat het om het duurste bed ter wereld. "In totaal zijn er maar een stuk of zes van deze bedden in Nederland. De helft is nu dus al gestolen." De woordvoerder vermoedt dat het de ontvreemde bedden voor eigen gebruik dienen. "Dit bed valt niet te verhandelen. Als je dit exemplaar op Marktplaats zet, ben je de klos."

Het bed is zo duur en bijzonder omdat het voor honderd procent uit natuurlijke materialen bestaat en een exclusief topmodel van het bedrijf is. Volgens de woordvoerder beschouwen alle mensen die er op liggen een unieke ervaring en verschillende klanten hebben al interesse getoond in het slaapmeubel.

De diefstal moet goed georganiseerd zijn want er is constant beveiliging in het pand en op het terrein. "De dieven hadden hooguit drie minuten de tijd om hun slag te slaan. Bovendien hadden we zelf vier man nodig om het bed in de showroom te zetten, dus ze hebben het niet zomaar kunnen meenemen."