Medewerker BNN in gorillapak verstoort persconferentie

Icoon OpmerkelijkEen medewerker van BNN in een gorillapak heeft de persconferentie van Diergaarde Blijdorp over de ontsnapping van gorilla Bokito verstoord. Op het pak van de persoon stond 'Voor aap staan is geen spelletje'. De persoon is direct verwijderd.

De medewerker nam het op voor de apen en hoopt dat mensen over de boodschap op het pak nadenken en door deze actie niet alle gorilla's als gevaarlijk en agressief beschouwen.

De dierentuin heeft de afgelopen dagen alle gebeurtenissen rond de uitbraak van Bokito geëvalueerd. Op de persconferentie maakte Blijdorp bekend dat de gorilla's de komende tijd binnen blijven. Er wordt gedacht aan een glazen wand bij de buitenplaats. Op de binnenplaats komt mogelijk een glaswand die aan één kant doorzichtbaar is, om direct oogcontact te vermijden.

Het gorilla-mannetje ontsnapte afgelopen vrijdag uit het gorillaverblijf. Mogelijk werd hij agressief nadat omstanders hem met steentjes hadden bekogeld. Ook maakte een vrouw oogcontact met de mensaap. Er vielen in totaal vier gewonden.



Met dank aan crv voor de submit.