Eerste Open Office virus een feit

Icoon DigitalHet eerste virus dat speciaal ontworpen is voor het open-source Office pakket 'Open-Office.org' heeft de kop opgestoken. De worm valt zowel Windows, Mac als Linux computers aan, maar is volgens anti-virus fabrikant Sophos niet echt een grote bedreiging. Dit is omdat het op dit moment een test programma is, puur om aan te tonen dat het mogelijk is om een virus te maken dat op elk systeem kan draaien.

Het SB/Badbunny-A virus voert zijn snode plannen uit op het moment dat men een OpenOffice Draw file genaamd 'badbunny.odg' bekijkt. Het probeert dan door middel van een StarScript een plaatje te downloaden van een man in een konijnenpak. Deze man is bezig met hetgeen wat konijnen het liefst doen. Volgens Sophos is het virus nog niet "in het wild" aangetroffen, maar is deze door de maker direct naar het testlab van het bedrijf gestuurd. Men verwacht dan ook niet dat deze worm veel schade zal aanrichten.

OpenOffice.org is een software pakket dat dezelfde mogelijkheden heeft als Microsoft Office. Alleen in tegenstelling tot Microsofts variant is OpenOffice.org gratis.