Kleine Zeemeermin wordt Kleine Zeemoslima

Het standbeeld de Kleine Zeemeermin, bekend van het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen in Kopenhagen heeft zondag een ware metamorfose ondergaan. Iemand had haar een islamitisch gewaad aangetrokken en een hoofddoekje opgedaan. Dat heeft de Deense politie gemeld. De Deense politie kon het grapje niet waarderen en heeft de kleding subiet verwijderd.

De Kleine Zeemeermin, gebeeldhouwd door de Deen Edvard Eriksen, zit al bijna honderd jaar op een rots bij de ingang van de Kopenhaagse haven. Ze is jaarlijks goed voor zo'n miljoen bezoekers.

Niet alleen toeristen kunnen het halfnaakte meisje waarderen. Ze is vaak het slachtoffer van vandalen. Zo werd zij vier jaar geleden opgeblazen en ging menigmaal haar kop eraf. Ook kreeg ze geregeld een pot verf over haar koppie. Nog geen drie maanden geleden was ze weer het slachtoffer. Toen verfden vandalen haar roze.

In 2004 zat het meisje er warmpjes bij. Iemand had haar een boerka aangemeten en er een bordje bij geplaatst. Hierop stond te lezen: "Turkije in de EU?".

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.