Ex-verdachte 'sneeuwbalmoord' doelwit schietpartij

Icoon Misdaad Onder de slachtoffers van een schietpartij gisteravond in de Rotterdamse wijk Katendrecht bevindt zich de man die werd verdacht van het doodschieten van een jongen die sneeuwballen naar hem gooide. Dat meldt RTV Rijnmond vandaag. Het zou gaan om Gerald H., die in 2005 tot 15 jaar cel werd veroordeeld maar later alsnog werd vrijgesproken.

Bij de schietpartij aan de Sumatraweg raakte naast de 31-jarige Gerald H. nog een 33-jarige metgezel van H. gewond. Beide mannen werden met schotwonden in hun buik naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Over het motief of de daders van de schietpartij kon de politie gisteren nog niets zeggen, hoewel er veel getuigen waren.

'Sneeuwbalmoord'
In 2003 werd de 13-jarige Sedar Soares doodgeschoten toen hij sneeuwballen naar auto's gooide bij een Rotterdams metrostation. Gerald H. werd daar in eerste instantie voor veroordeeld, mede op basis van getuigenverklaringen. Zowel het Gerechtshof als de Hoge Raad vonden die verklaringen bij nader inzien echter onbetrouwbaar, waardoor H. alsnog op vrije voeten werd gesteld.

Of de schutter het specifiek op H. gemunt had en of de 'sneeuwbalmoord' daar mee te maken had, is nog onduidelijk. De politie onderzoekt ook nog een aantal andere schietpartijen in Katendrecht van de afgelopen maanden. Zo werd er in januari nog een man doodgeschoten. Bovendien is H. zelf meerdere malen in verband gebracht met drugshandel.