Merk Postbank verdwijnt in 2009

Icoon Financieel Het merk Postbank gaat verdwijnen. Dat heeft de ING Bank, de eigenaar van de Postbank, vandaag bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van de bank. In 2009 moet de blauwe leeuw van de postbank volledig zijn vervangen door de oranje leeuw van ING. Rekeninghouders van de postbank behouden wel gewoon hun oude gironummer.

De beslissing van ING om één van de bekendste merken in het Nederlandse bankwezen te laten verdwijnen komt niet helemaal uit de lucht vallen. Al vorig jaar liet ING weten over een samenvoeging van de merken na te denken. Volgens de bank staat het merk ING internationaal gezien sterker.

Met de samenvoeging, die ongeveer 890 miljoen euro zal gaan kosten, verdwijnen ook 2500 banen. "Dit is een drama voor de werknemers", aldus een woordvoerder van de vakbond FNV Bondgenoten. Hoewel de bestuursvoorzitter van ING heeft laten weten het aantal gedwongen ontslagen tot een minimum te beperken, verwacht de bond dat er veel meer dan 2500 mensen met de samenvoeging te maken zullen krijgen omdat de ING veel parttimers kent.


Binnenkort alleen nog maar de oranje leeuw