Politie overdreef examenstunt Heemskerk

Icoon OnderwijsDe uit de hand gelopen examenstunt op het Kennemer College in Heemskerk blijkt minder uit de hand gelopen dan eerder gemeld. Dat komt volgens de school voornamelijk door de politie die in een persbericht de zaak schromelijk overdreven heeft. Grootste blunder van de politie zou het hakenkruis betreffen dat op een muur van de school was geklad. Dat was geen hakenkruis maar een Joodse davidsster die Ajax-fans nogal eens opvoeren als symbool voor hun club. In dit geval was het ook graffiti van een Ajax-aanhanger.

''In het proces-verbaal is melding gemaakt van 'jodenkruizen', dat is helaas vertaald als hakenkruizen'', zo verontschuldigde een woordvoerder van de politie zich gisteren.

Volgens het schoolbestuur vielen ook de aangebrachte vernielingen mee, al erkent de school dat het incident nooit had mogen gebeuren.

De VMBO-leerlingen waren de stunt begonnen als ludieke actie. Ongeveer twaalf examenkandidaten wilden bij de start van de lessen hun leraren verrassen. Twee jongens lieten zich overdag insluiten in de gymzaal van het schoolgebouw aan de Van Riemsdijklaan. 's Avonds openden ze een branddeur zodat de rest naar binnen kon.

Het liep echter uit de hand omdat vrienden en bekenden werden gebeld waardoor in totaal tachtig jongeren naar binnen kwamen. Er werd flink gedronken en geblowd. De politie werd gealarmeerd toen één van de aanwezigen vanuit de gymzaal naar de school liep en het alarm activeerde. De politie maakte rond 03.00 uur een einde aan de stunt.


Davidsster