Klacht tegen school na tonen 'homofilm'

FilmHet vertonen van de film 'Brokeback mountain', de controversiële Amerikaanse film over twee homoseksuele cowboys, is een school in Chicago op een schadeclaim van 370.000 euro komen te staan. Een invalkracht vertoonde vorig jaar de film aan een klas met minderjarigen van de Ashburn Community Elementary School.

Een 12-jarig meisje dat de film zag heeft met haar grootouders de school aangeklaagd wegens 'het blootstellen aan zaken waarmee ze niet mocht worden geconfronteerd'. De leeftijdsgrens voor 'Brokeback mountain' is in de VS 17 jaar. Onder die leeftijd wordt de film voor kinderen zonder begeleiding van een volwassene, niet geschikt geacht. ''Het is erg belangrijk dat mijn kleinkinderen niet aan dit soort dingen worden blootgesteld'', stelt grootvader Kenneth Richardson, die de voogdij over de 12-jarige Jessica heeft.

Opa Richardson diende eerder een klacht in bij de school omdat zijn kleindochter teksten zou moeten lezen die scheldwoorden bevatten. ''De film was de laatste druppel. Ik heb het gevoel dat deze rechtszaak noodzakelijk is omdat ik de school al een waarschuwing had gegeven vanwege de literatuur die de kinderen moeten lezen.''


Met dank aan Apotheose voor de submit.