Voetbal: Uitslagen play-offs 12 mei

Icoon VoetbalTwee wedstrijden zijn er vandaag gespeeld. NAC Breda nam het op tegen Vitesse voor een plek in de Intertoto. Roda JC en FC Utrecht namen het tegen elkaar op voor een plek in de UEFA Cup.

UEFA Cup
Voor deelname aan de UEFA Cup heeft FC Utrecht ten koste van Roda JC de tweede ronde gehaald. Nadat het 0-0 was gebleven in Utrecht werd het dit keer in Kerkrade 1-1. Roda JC, welke duidelijk beter uit de hoek kwam, kwam op voorsprong door Oper. Hij schoot hard, hoog en raak nadat hij zich in het strafschopgebied simpel van Dickoh had ontdaan. FC Utrecht scoorde een tegengoal via een vrije trap van Somers, waardoor Cornelisse kon scoren. Roda JC voerde na de rust wat meer druk op de ketel uit, maar vrije trappen van Ramzi, De Fauw en Bodor en schoten van Meeuwis, Saeijs en Oper mochten niet baten. In de extra tijd wist de uitblinker Vorm Utrecht te redden door een kopbal van Ramzi fraai te stoppen.

Intertoto
Vitesse heeft NAC Breda uit de weg geruimd in de tweede ronde van de play-offs om een Intertoto-ticket te krijgen. Nadat de club van trainer De Mos in Arnhem met 3-2 had gewonnen wisten ze deze keer in Breda met 1-0 een zege te halen. Vitesse moest dit doen met een 7.000 supporters. Daarmee hadden ze een meerderheid in het Bredase Stadion. In de eerste helft kregen met name Lazovic, Benson en Junker een paar mooie kansen. Van NAC was het alleen Salmon die een paar mooie kansen wist te maken. Direct na rust wist Vitesse wel het net te vinden toen invaller Pryor het geklungel van Demir afstrafte. NAC nam na het doelpunt wat meer het touw in handen, maar meer dan twee kansen voor Van Gessel leverde dit niet op.