Arrestaties bij rellen in Parijs

Icoon BuitenlandsIn Parijs, Toulouse en Lyon zijn voor de derde nacht op rij rellen uitgebroken na de verkiezing van Nicolas Sarkozy als president. In het centrum van Villeurbanne werd het lokale kantoor van Sarkozy's Union pour un Mouvement Populaire in brand gestoken. Daar raakte niemand bij gewond.

In Parijs vielen er rake klappen tussen politie en demonstranten nadat ongeveer honderdvijftig demonstranten de toegang tot het Bastille-plein hadden geblokkeerd. Ze riepen leuzen als 'Sarko, fascist' en 'Overal politie, nergens gerechtigheid'. Toen de politie de demonstranten uit elkaar wilde drijven, brak het geweld uit. Een demonstrant raakte gewond en enkelen werden gearresteerd.

In Lyon, de op-een-na grootste stad van Frankrijk, trokken ongeveer tweehonderd demonstranten door de straten. Enkelen begonnen te rellen en twee werden gearresteerd.

Bij een autodealer in Toulouse brak ook brand uit, waarbij enkele auto's in vlammen opgingen. Eerder waren jonge demonstranten daar slaags geraakt met de politie. Een andere demonstratie in het centrum van Toulouse verliep zonder geweld.

Sarkozy won de verkiezing voor het presidentschap in Frankrijk met 53,06 procent van alle stemmen.