Kippenboer heeft geen poot om op te staan

Een kippenboer uit het Duitse Nordhorn, vlak over de grens bij het Twentse Denekamp, stond vandaag voor de rechter. Hij beweerde dat zijn kippen zo gestrest zijn van een luchtballon die in 2004 over zijn schuur vloog, dat zijn kippen nu veel minder eieren leggen.

De man die maar liefst twintigduizend kippetjes bezit, zag in september 2004 een Nederlandse luchtballon heel laag overvliegen. Paniek alom onder de stresskippen natuurlijk, helemaal toen de schipper ook nog zijn branders volopen zette om hoogte te winnen. Dit ging namelijk gepaard met veel lawaai.

Tien dagen later kwam het arme boertje erachter dat z'n kippetjes helemaal van de leg waren. Er lag maar liefst veertig procent minder eieren in de eierdoosjes. Een deskundige verklaarde voor de rechter dat het wel degelijk mogelijk is dat de kippen ten gevolge van stress van de leg raken. Alleen treedt dit effect al na twee tot drie dagen op, en niet pas na tien dagen. De boer heeft dus geen poot om op te staan en zijn eis van 26.000 euro werd dan ook lachend van tafel geveegd.