Gestolen portemonnee terug na precies 56 jaar

Toen matroos Val Gregoire op 11 april 1951 even aan wal was in de Amerikaanse stad Boston, kreeg hij een klap op zijn hoofd en werd beroofd van zijn portemonnee en broek. Het incident maakte tientallen jaren deel uit van de familielegendes van het gezin Gregoire.

Exact 56 jaar later kregen zijn weduwe en kinderen bewijs dat Val het verhaal niet had verzonnen. Want op 11 april 2007 vond een sloopwerker de portemonnee terug toen hij bezig was een muurtje van een theater in Boston te slopen. In de beurs zat geen geld meer, maar wel foto's van Val Gregoire's ouders, vrienden en zijn toekomstige vrouw Jeannette. Ook zat er een verlofpasje in gedateerd op 11 april 1951.

De echtgenote van de sloopwerker was zo gefascineerd door het feit dat haar man de portemonnee precies op dezelfde datum had gevonden, dat zij een zoektocht ondernam naar Val Gregoire. De voormalige matroos, die later brandweerman was geworden, bleek vier jaar geleden te zijn overleden. Maar zijn weduwe Jeannette kon de beurs in ontvangst nemen. De broek van Val is overigens nog spoorloos.