E-mails Pim Fortuyn 'verdwenen'

Volgens Marten Fortuyn, de oudste broer van de in 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn, is alle digitale post die zijn broer in de maanden voor zijn dood op zijn laptop binnenkreeg, verdwenen. Marten zegt dat hij daar pas onlangs achterkwam. ''Ik heb ze nooit eerder bekeken omdat ik dat niet aankon. Nu ik dat recent wel heb gedaan, blijkt dat alle door mijn broer ontvangen en verzonden berichten in de periode van 1 januari 2002 tot aan de dag van zijn dood op 6 mei 2002 niet in de uitdraaien voorkomen.''

De laptop van Fortuyn werd na zijn dood inbeslaggenomen voor onderzoek. Van de commissie-Van den Haak, die de gang van zaken omtrent de beveiliging van Fortuyn onzerzocht, ontving Marten destijds drie ordners met uitdraaien van emailberichten uit Pims draagbare pc.

De commissie bekeek ook 'dertien gevallen van dreigpost' die per email, brief of fax bij Pim Fortuyn waren binnengekomen. De aard van die dreigementen viel volgens de commissie mee. Marten Fortuyn: ''Ik wil de mails zelf lezen. Nu heb ik niets uit die cruciale periode.'' Hij heeft inmiddels een verzoek bij het ministerie van Binnenlandse Zaken ingediend voor het ontbrekende deel van het archief.

Marten noemt het heel merkwaardig dat de mails ontbreken, maar ziet het niet als een bewijs voor een of andere complottheorie.