Pepijn V. doodslag ten laste gelegd

De 17-jarige Pepijn V. uit Alkmaar wordt doodslag en geen moord ten laste gelegd. Dat heeft het Openbaar Ministerie gisteren meegedeeld. V. zit vast voor het doodslaan van Gerd Nan van Wijk uit Heerhugowaard. De 16-jarige havo-scholier werd maandag een aantal keren hard op de slaap geslagen op het schoolplein van het Jan Arentsz College in Alkmaar en overleed later in een ziekenhuis.

Volgens justitie heeft Pepijn een volledige bekentenis afgelegd. Uit onderzoek is gebleken dat hij géén wapens heeft gebruikt. Ook bleek dat Van Wijk inderdaad is gestorven ten gevolge van de klappen die hij kreeg. Pepijn zegt de klappen te hebben uitgedeeld vanwege een puberroddel.

De rechter-commissaris heeft gisteren het voorarrest van de 17-jarige verdachte met twee weken verlengd. Of hij terecht moet staan als volwassene of via het jeugdrecht, is nog niet bekend.

De familie van het slachtoffer heeft de media verzocht zich de komende dagen terughoudend op te stellen. ''We willen geen mediacircus'', zei een oom van het slachtoffer die sprak namens de familie. Gerd Nan van Wijk wordt zaterdag gecremeerd in Schagen. De school roept iedereen op zaterdag om 14.00 uur de vlag halfstok te hangen ''als teken van stil protest tegen het zinloze geweld waar Gerd Nan van Wijk aan ten prooi viel.''