Oud-president Franse Voetbal Federatie veroordeeld

Icoon VoetbalDe ex-president van de Fédération Française de Football (Franse Voetbal Federatie), Claude Simonet, is vandaag veroordeeld tot 6 maanden cel door de rechtbank in Parijs. Hij krijgt ook een geldboete van 10.000 euro voor fouten in de boekhouding van de organisatie. Ook is vice-voorzitter Bernard Bacourt veroordeeld tot een celstraf van drie maanden en een geldboete van 5.000 euro. De procureur had een geldboete geëist van 6.000 euro.

Simonet verklaart dat hij niet in hoger beroep gaat. “Ik neem mijn verantwoordelijkheid”, zei hij op een Franse radiozender. Ondanks het feit dat hij niet tegen de beslissing in beroep wil gaan is hij toch een beetje teleurgesteld. “Het is streng want leden van de raad en ik dachten dat we het goed hadden gedaan. De rekeningen zijn telkens goedgekeurd door de leden en door de raad zelf.”

Simonet was elf jaar lang voorzitter van de grootste sportfederatie in Frankrijk. De nieuwe voorzitter van de FFF, Jean-Pierre Escalettes, wilde geen commentaar geven op de zaak.