'Coach Mourinho verborg zich in kar wasgoed'

José Mourinho, de coach van voetbalclub Chelsea, zou zich twee jaar geleden tijdens een Champions League-wedstrijd tegen Bayern München onder meer in een karretje met wasgoed hebben verstopt om zijn team te kunnen coachen. De Portugese coach was die wedstrijd geschorst door de Europese voetbalbond UEFA.

De Engelse kranten The Times en The Daily Mail melden dat vandaag. Volgens de kranten zou de coach van de Londenaren voor de heenwedstrijd zeer vroeg zijn aangekomen op Stamford Bridge, het stadion van Chelsea, om zo aan de aandacht van de UEFA te ontsnappen.

Vooraf zou hij zijn team in de kleedkamer hebben geïnstrueerd om vervolgens via een mobiele telefoon te communiceren met fitnesscoach Rui Faria, die wél langs het veld zat. Die opzichtige truc - hij had een muts op en krabte nogal vaak aan zijn oor - zorgde destijds al voor wat vraagtekens. Overigens besloot de UEFA daar verder geen onderzoek naar te doen.

Tijdens de rust zou Mourinho in de kleedkamer een praatje voor zijn spelers hebben gehouden. Na rust bedienden Mourinho en de zijnen zich van een andere aanpak dan in de eerste helft, aldus de kranten. Keeperstrainer Silvinho Louro pendelde in de tweede helft heen en weer tussen bank en kleedkamer om briefjes van Mourinho te overhandigen aan de trainersstaf.

Zo'n tien minuten voor het einde van de wedstrijd, die Chelsea overigens met 4-2 won, vertrok Mourinho weer. Hij zou zich in een karretje vol met wasgoed uit de kleedkamer hebben laten smokkelen en zich vervolgens bij het Chelsea Village Hotel hebben laten afzetten. Hij zegt daar de hele wedstrijd te hebben vertoefd.

In een reactie op het verhaal laat Chelsea weten dat het zich van geen kwaad bewust is. "De UEFA heeft destijds geen overtredingen van de regels geconstateerd en was meer dan tevreden over de gang van zaken", aldus een woordvoerder. Volgens de club is het een truc om onrust te zaaien in de aanloop naar de halve finale in de Champions League van dit jaar tegen Liverpool.