Geen foto van extreem gevaarlijke ontsnapte

Icoon MisdaadJustitie weigert een foto van een extreem gevaarlijke ontsnapte gevangene te tonen. De man vluchtte woensdag uit de gevangenis, maar uit privacyoverwegingen worden geen kiekjes van Gabriel Da C. vrijgegeven.

Arrestatieteam
De 1.87 meter lange man ontsnapte uit de gevangenis van Zoetermeer toen hij naar het ziekenhuis werd vervoerd. De politie waarschuwt iedereen de man niet te benaderen. Helaas weet niemand hoe Gabriel eruit ziet. Het is alleen bekend dat het om een 26-jarige negroïde man gaat met zwart haar. De politie denkt dat de man in Rotterdam verblijft. Ze waarschuwt dat alleen een zwaarbewapend arrestatieteam de ontsnapte mag aanhouden.

Bevolkingsgroep
In eerdere gevallen besloot de politie wel foto’s van gevaarlijke ontsnapte criminelen te verspreiden, maar dit keer telt de privacy van Gabriel Da C. zwaarder. De PVV in de Tweede Kamer reageert woedend en eist dat een foto van de man openbaar wordt gemaakt, al was het alleen maar om niet een complete bevolkingsgroep in het verdachtenbankje te zetten.

Met dank aan Bas028 voor de submit.