Brabants stel trouwt op festival

Icoon MuziekOp het Paaspop-festival in Schijndel was afgelopen weekend wel een erg bijzondere act te zien. Terwijl Ilse de Lange op een ander podium speelde, werden Schijndelaar Bart van Pinxteren en Nienke van de Kruijs uit Helmond in de Loco Royale-tent in het echt verbonden met elkaar. In het bijzijn van familie en vrienden, en natuurlijk duizenden festivalgangers, deed de ambtenaar een beetje onwennig haar woordje: "Dit is waarschijnlijk de eerste keer in Nederland dat tijdens een popfestival iemand in de echt wordt verbonden."

De twee wilden graag op Paaspop trouwen omdat ze elkaar ooit op dat festival waren tegen gekomen. Tijdens Paaspop 1997 sloeg de vlam voor het eerst in de pan. Bart was toen, zoals al vele jaren, Paaspopbezoeker en kwam Nienke uit Helmond tegen. "Zullen we een keer daten", zo verzamelde Bart al zijn moed. En een dag later zaten ze bij Ikea, omdat er op tweede Paasdag nu eenmaal niet zoveel open is.

Maar lang duurde de liefde toen niet. Todat Paaspop het jaar erop weer werd gehouden. "Tja, toen kon ik haar niet meer laten gaan", zegt Bart. "'s Avonds drukte Nienke Bart tegen het Heras-hekwerk voor wat flink zoenwerk. En ze waren verkocht", vertelt de ambtenaar het plastisch tijdens de trouwceremonie.

Aanvankelijk wilden Bart en Nienke helemaal niet trouwen op Paaspop. "Het feest staat gepland voor september. En dat gaat nog steeds door. Maar drie weken terug ging ik stappen in Schijndel. Kom ik Peter Sanders van Paaspop tegen. En na wat bier biecht ik hem op dat ik best op Paaspop zou willen trouwen. Daar heb ik Nienke immers leren kennen. Sanders regelde het allemaal. Fantastisch."