Jensen via YouTube doorgedrongen tot VS

Beelden uit de talkshow van Robert Jensen, waarin hij een interview heeft met rapper Snoop Dogg, zijn uitgezonden op Amerikaanse nieuwszenders. Het interview was al veel bekeken op YouTube: inmiddels meer dan 200.000 keer.

In het interview spreekt Snoop Dogg over zijn mediaruzie met Bill O'Reilly, een conservatieve presentator van FOX News. O'Reilly liet zich op televisie al een aantal keer negatief uit over Snoop Dogg, die meer dan tien keer is gearresteerd in verband met drugsbezit.

Tijdens de show van Jensen liet Snoop Dogg zich in niet mis te verstane bewoordingen uit over O'Reilly. "Fuck Bill O'Reilly", "He is a mother fucking prick" en "Suck my dick" waren enkele van zijn fraaie zinnen.

In de show van Jensen gaf Snoop Dogg overigens aan best eens in de show van O'Reilly langs te willen komen. "Maar dan moeten we het interview wel in mijn woonbuurt doen, zodat ik 'm na afloop in elkaar kan rammen", aldus de rapper. In zijn show reageerde O'Reilly op de uitspraken van Snoop Dogg. "Hij mag best in mijn show komen, maar dan moet hij wel eerst een drugstest ondergaan."

Overigens verbazen FOX News en andere Amerikaanse media zich over het feit dat Snoop Dogg op de Nederlandse televisie grove taal mag uiten. De Amerikanen zijn ook verbaasd dat Snoop Dogg niet welkom was in het Verenigd Koninkrijk maar wel in 'drugsparadijs' Nederland.


Fragment op FOX


Fragment uit Jensen