Hongerstaker wil gesprek met Rouvoet

Icoon BinnenlandsRonald van der Beek, voorzitter van de Partij voor de Jongeren, is naar eigen zeggen al 27 dagen in hongerstaking. Dat maakte hij zaterdag bekend. Met zijn actie wil Van der Beek een gesprek afdwingen met André Rouvoet, minister van Jeugd en Gezin.

Hij vindt dat er snel een einde moet komen aan de mishandeling, verwaarlozing en het misbruik van kinderen. Volgens Van der Beek is er te weinig aandacht voor de rechten van het kind.

"Ook in het nieuwe kabinet zijn kinderen het kind van de rekening. Bovendien zijn kinderen steeds vaker het slachtoffer van geweld. In december werden drie kinderen vermoord en de afgelopen weken kwamen verschillende kinderen om het leven bij familiedrama's."

Om het welzijn van de kinderen onder de aandacht van de politiek te brengen, is de leider van de Partij voor de Jongeren in hongerstaking gegaan. Hij drinkt wel, maar zegt al 27 dagen niet gegeten hebben. "Het gaat naar omstandigheden best goed met me, en ik weet waar ik het voor doe. Alle kamerleden zijn op de hoogte van mijn actie, ook minister Rouvoet. Maar ik heb nog niks van hem gehoord."

De Partij voor de Jongeren kwam begin dit jaar in het nieuws doordat het ondersteunende handtekeningen voor de Provinciale Statenverkiezingen zou hebben vervalst.