Tien jaar eis voor doodsteken vriendin

JustitieVoor het vermoorden van de moeder van zijn zoontje hoorde gisteren de 35-jarige Rotterdammer Darrell P. 10 jaar cel tegen zich eisen. De 35-jarige P. stak in juli vorig jaar meerdere malen met een mes in op zijn vriendin Suzi Zink (26) in haar flatwoning aan de Oldegaarde in Rotterdam-Pendrecht.

De Antilliaanse vrouw is volgens het Openbaar Ministerie (OM) gedood omdat P. ''pure jaloezie'' had. Na de steekpartij, die zich voor de ogen van zijn 3-jarige zoontje afspeelde, nam Darell P. de benen en liet hij het kind achter bij de stervende moeder.

Buurtbewoners verklaarden de 3-jarige Jedior gebarend met gebalde vuistjes en stoot- en steekbewegingen makend op de galerij te hebben zien lopen en vertellen hoe 'papa Dello' zijn moeder had vermoord. Zijn rompertje zat onder het bloed, net als zijn handjes.

P. zegt dat er sprake was van zelfverdediging. Zijn vriendin zou boos zijn geweest omdat ze vermoedde dat hij 'rotzooide' met andere vrouwen en met een mes op hem zijn afgekomen. Tijdens een worsteling had hij haar per ongeluk geraakt. Onderzoek aan het lichaam van Suzi bracht overigens aan het licht dat de vrouw ook zogenoemde afweersteken had opgelopen, wat het verhaal van P. dus niet ondersteunt.

De officier van justitie geloofde weinig van P.'s verhaal. ''Jedior heeft niet alleen zijn moeder verloren, maar moet ook verder leven met datgene wat hij heeft gezien, namelijk dat vóór zijn ogen een ruzie tussen 'papa Dello' en zijn moeder ontaardde in het doodsteken van zijn moeder. Die traumatische ervaring zal hem waarschijnlijk nog lang bijblijven.'' In de ogen van de officier rechtvaardigde dit een eis van 10 jaar cel.