'Ook SBS in de race om Talpa'

Icoon TelevisieDe strijd om de tv-zender Tien lijkt te zijn losgebarsten. Waren er de afgelopen dagen al berichten dat RTL dicht bij een overkomst is met John de Mol, nu blijkt ook SBS een serieuze gesprekspartner. Volgens het AD zit de Talpa-baas vandaag om de tafel met SBS-topman Patrick Tillieux.

Volgens ingewijden houden de heren vandaag "stevige gesprekken". Daarmee lijkt het nu zeker dat het einde van Tien in de huidige vorm onafwendbaar is.

RTL-topman Fons van Westerloo zegt dat beide bedrijven "binnen enkele dagen mededelingen kunnen doen over de aard van de samenwerking." Gewerkt wordt aan een scenario waarbij een extra RTL-zender wordt opgericht.

Succesvolle programma's van Tien, zoals het eredivisievoetbal en een paar dramaseries, worden in dat geval verdeeld over de vier kanalen van RTL. Talpa zegt dat er over Tien strategische gesprekken worden gevoerd met "heel veel partijen", maar ontkent dat er bijna een akkoord is met RTL.

Veel presentatoren van Tien lijken niet te willen wachten tot het schip zinkt. Zo is de publieke omroep gepolst of er interesse is Jack Spijkerman terug te nemen. Ook Beau van Erven Dorens heeft zich bij de publieken gemeld. De Postcodeloterij is al bezig om '1 Tegen 100' met Caroline Tensen bij de NCRV onder te brengen.