Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 28

Icoon EredivisieDit weekend stond de 28e speelronde in de Eredivisie op het programma. AZ speelde een belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord, Ajax had de taak om van FC Twente te winnen, Excelsior ontving in eigen huis PSV en ADO Den Haag reisde af naar Arnhem om het tegen Vitesse op te nemen.

In een aantrekkelijk duel hebben AZ en Feyenoord vanmiddag gelijk gespeeld. Voor rust had de thuisploeg het betere van het spel. Via Dembélé en Boukhari kregen ze een aantal kansen, maar een treffer bleef uit. Op slag van rust kregen de Rotterdammers via Buijs een goede kans, maar Waterman reageerde alert. Meteen na rust miste Boukhari een geweldige kans, waarna de bezoekers het initiatief namen. Toch bleef de Alkmarse ploeg dreigender. Een stift van Arveladze kwam op de lat terecht. In de slotfase kreeg Van Hooijdonk nog een grote kans, maar de aanvaller faalde. Ajax heeft tegen FC Twente laten zien dat ze nog steeds goed kunnen spelen. Het werd 4-1 voor de Amsterdammers. De thuisploeg kwam via N'Kufo nog wel op voorsprong. Voor rust was dit alweer te niet gedaan door drie treffers van de Amsterdamse club. De goal van Babel was de mooiste van allemaal. Hij stuurde twee verdedigers het bos in en verraste Boschker met een gekruld schot. In de tweede helft kreeg FC Twente onvoldoende grip. De ploeg speelde erg slordig, waardoor Ajax eenvoudig stand hield. Huntelaar bracht uiteindelijk de eindstand op het scorebord.

Vitesse heeft vanmiddag gelijk gespeeld tegen ADO Den Haag. Benson zorgde er in blessuretijd voor dat zijn ploeg een punt overhield. De thuisploeg was de betere ploeg, maar de bezoekers kwamen via een counter op voorsprong. De Arnhemmers maakten al vrij snel gelijk, waarna de druk op de Haagse club aan bleef houden. Na een half uur spelen kon Espinoza vertrekken vanwege een rode kaart en benutte Kolk een strafschop. Na rust kreeg Vitesse het niet voor elkaar om druk te zetten, maar wist Benson alsnog een punt te redden. PSV is er niet in geslaagd om van Excelsior te winnen. In Rotterdam was het na negentig minuten spelen 0-0. Voor rust was de Eindhovense ploeg beter, maar kon geen echt grote kansen creëren. Farfán kreeg een goede kans, maar de bal ging naast. Ook na rust speelde de bezoekers stroef, waardoor de Rotterdamse formatie uit haar schulp kroop. Ondanks dat viel er niet veel te beleven. Väyrynen kon zijn ploeg nog op voorsprong zetten door middel van een kopbal. Dit zou echter niet verdiend zijn geweest.