Duits dorp boos op Google Earth

In het zuiden van Duitsland, in de deelstaat Beieren, ligt Wackersberg. Een pittoresk dorpje, zoals je daar in dat deel van Duitsland nog vele kunt treffen. Alleen zijn de inwoners van dat dorpje boos, om niet te spreken van woedend. Google Earth heeft het namelijk aangedurfd de trots van het dorp, de 1200 meter hoge berg Heigelkopf, aan te duiden als 'Hitlerberg'.

Dit is de inwoners van Wackersberg in het verkeerde keelgat geschoten. De burgemeester van het dorpje is verontwaardigd over de 'onzin' op Google Earth. Volgens hem staat nergens in een historisch document de naam 'Hitlerberg vermeld. Google heeft inmiddels beloofd de naam in een volgende update te zullen wijzigen.

Toch is de naam 'Hitlerberg' niet geheel onterecht. Van 1933 tot 1945 heette de berg overigens wel 'Hitlerberg', en prijkte er zelfs een tien meter hoog hakenkruis op de top van de berg, welke 's nachts werd verlicht. Adolf Hitler werd destijds benoemd tot ereburger van het dorp, net zoals in veel andere dorpen gebeurde. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg de berg zijn officiële naam weer terug.