Naakte mannen op de trimfiets

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een handjevol mannen met een opvallend goedverzorgd, getraind en gladgeschoren lichaam heeft zondag de naaktfitnessruimte in een sportschool in het Gelderse Heteren in gebruik genomen.

Hoewel sportschoolhouder Patrick de Man ook genoeg aanmeldingen van vrouwen zegt te hebben, lieten die het zondag wegens de enorme mediabelangstelling allemaal afweten.

"Er komt natuurlijk toch een stukje exhibitionisme bij kijken om hier voor de camera's naakt te gaan sporten. Het voegt namelijk aan de ervaring van fitnessen niets toe of je wel of niet gekleed bent", meent Hans Bevers uit Slijk-Ewijk aan de Waal. "Misschien zeggen de mensen uit mijn dorp morgen ook wel ouwe viezerik tegen me. Hoewel iedereen wel weet dat ik een bloterik ben, zoals ik het zelf noem."

Bevers is een zestiger, die heel veel sport om zijn lichaam in goede conditie te houden. "Ik ben trots op mijn lijf. Ik zie er beter uit dan mijn schoonzoons. Maar ik moet niets hebben van al die piercings en ringetjes, die je hier vandaag ook ziet." Het echtpaar Mark (46) en Philip (47) uit Breda is het met hem eens: "Dit leek ons wel leuk, maar we komen er toch niet elke zondag voor naar de Betuwe."

Sportschoolhouder De Man is zondag net als zijn personeel gekleed in een spijkerbroek, t-shirt en een voorschoot waarop een naakte mannentorso staat afgebeeld. "Ik vind het jammer dat de echte naturisten er vandaag niet zijn. Dit zijn toch mannen die het leuk vinden om zichzelf te laten zien. Sommigen paraderen hier al uren. Dat mag van mij, maar als er eentje urenlang op de trilplaat gaat staan, grijpen we in. Nudifit is namelijk beslist niet erotisch bedoeld", zegt hij.