SP-Statenlijsttrekker liegt over opleiding

De SP-lijsttrekker voor de Provinciale Staten in Overijssel heeft gelogen over zijn opleidingen. In een radio-uitzending van RTV-Oost zei Düzgün Yildirim onlangs dat hij twee hbo-diploma's bezit. Tegenover De Telegraaf heeft hij toegegeven dat hij alleen de basisschool heeft afgerond en verder geen enkel schooldiploma heeft.

Op zijn website had hij vermeld dat hij de hbo-studies opbouwwerk en organisatie en management heeft gevolgd. Ook zou hij een studie politicologie aan de VU in Amsterdam hebben gevolgd. Op de Wikipedia pagina die aan hem gewijd is staat nog steeds dat de in 'Turks-Koerdistan' geboren SP-politicus die opleidingen heeft gevolgd. Bij titulatuur staat vermeld: drs.

De Overijsselse CDA-lijsttrekker Theo Rietkerk vindt het ''niet netjes'' dat de SP-lijsttrekker de feiten niet goed weergeeft. ''Bij de SP komt het wel vaker voor dat er feiten worden verdraaid en dat mensen op het verkeerde been worden gezet. Als voorbeeld kan ik noemen dat Marijnissen de PvdA en het CDA verantwoordelijk acht voor het niet mogen meeregeren in het kabinet. Ik roep de SP dan ook op om de feiten zoals ze zijn duidelijk weer te geven'', aldus Rietkerk vandaag in De Telegraaf.

De VVD en PvdA in Overijssel vinden het Yildirims eigen verantwoordelijkheid. ''Wat hij roept is aan hem.''