Kringloopwinkel verkoopt duur beeld voor prikkie

Een kringloopwinkel in Den Helder heeft per abuis een duur beeld voor een schijntje verkocht. Het beeld, de Golfspeler van kunstenaar Jits Bakker, werd vorige week bij de winkel afgeleverd in een doos.

De winkel prijsde het beeld voor 17,50 euro en plaatste het in de winkel. Diezelfde dag werd het verkocht. Het beeld is van brons en 55 centimeter hoog.

Een vaste klant van de winkel, die het kunstwerk wel mooi vond maar het iets te duur vond, ontdekte via de website Gestolenkunst.nl dat het beeld in oktober 2002 gestolen was en enkele duizenden euro's waard was. Toen ze dit woensdag bij de winkel vertelde, bleek het beeld al verkocht.

Nu probeert de kringloopwinkel met posters de nieuwe eigenaar te traceren. ''We hebben geen idee wie het beeld heeft gekocht'', aldus directeur Gert Jan Dekker van Stichting Kringloopbedrijf Rataplan. Dekker weet ook niet wie het beeld bij zijn winkel heeft achtergelaten. ''De meeste mensen leveren voor de deur spullen in een doos af. Zo ook nu. Dan is het erg moeilijk om te achterhalen van wie de spullen komen.''



Verkocht voor 17,50 euri