Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 26

Icoon EredivisieDit weekend werd de 26e speelronde van de Eredivisie afgewerkt. Zondag stond de topper tussen AZ en Ajax op het programma. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier. ADO Den Haag nam het thuis op tegen Feyenoord. RKC Waalwijk kruiste de degens met Vitesse en NAC Breda speelde in Rotterdam tegen Excelsior.

ADO Den Haag speelde in eigen huis gelijk tegen Feyenoord. De wedstrijd kwam na de rust pas tot leven. In de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel, maar het waren de Rotterdammers die de voorsprong pakte. Vijf minuten voor rust kwam de Haagse club alsnog op gelijke hoogte. Na de thee zette Charisteas de ploeg van trainer Erwin Koeman weer op voorsprong. Via Hoogendorp kwam ADO Den Haag weer langszij. Bahia maakte hands, waardoor de thuisploeg een strafschop kreeg. Vier minuten later stond de ploeg ADO Den Haag weer voor, maar nog geen tien minuten later kwam Feyenoord wederom terug.

RKC Waalwijk heeft voor de vierde keer dit seizoen gewonnen. De Brabanders zetten in eigen huis Vitesse met 3-1 aan de kant. De thuisploeg had het betere spel, maar had moeite om de kansen te benutten. In de eerste helft werd een schot van Vertonghen gestopt, schoot Fung a Wing op de lat en kwam de Arnhemse ploeg, door middel van een benutte penalty, op voorsprong. Een kwartier later was de stand alweer gelijk door een mooie goal van Vertonghen. Ook na de thee miste RKC Waalwijk legio aan kansen. Van der Haar en Janssen hadden het vizier wel op scherp staan.

Excelsior is weer terug op aarde, nadat het verloor van NAC Breda (0-2). Vorig weekend speelde de Rotterdammers gelijk tegen Ajax. De eerste helft viel erg tegen. De thuisploeg wilde niet voetballen en de bezoekers konden niet. Bovendien was het tempo veel te laag, waardoor er weinig te genieten viel. De twee treffers vielen dan ook na rust. In de 51e minuut trof Mtiliga doel. Dertien minuten later was het opnieuw raak. Diba zorgde voor de tweede goal van de Brabanders.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 23 februari:
FC Utrecht - NEC (3-0)

Zaterdag 24 februari:
PSV - FC Groningen (1-0)
Roda JC - SC Heerenveen (1-0)
Sparta Rotterdam - Heracles Almelo (0-0)
FC Twente - Willem II (0-0)

Zondag 25 februari:
AZ - Ajax (1-1)
ADO Den Haag - Feyenoord (3-3)
RKC Waalwijk - Vitesse (3-1)
Excelsior - NAC Breda (0-2)

Klik hier voor de actuele stand van de Eredivisie.

Ook in de Jupiler League werd dit weekend weer gevoetbald. Hier vind je alle uitslagen.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!