BNN en Geenstijl toch door met Steengeyl

Icoon TelevisieEr zit nu alsnog een dikke kans in dat GeenStijl op televisie komt bij de publieke omroep. 'Steengeyl' werd onlangs op het laatste moment teruggetrokken omdat de netcoördinator van Nederland 3 het naar een nachtelijk tijdstip had verplaatst. Hij vond het programma niet goed genoeg. Zowel GeenStijl als BNN waren daar niet blij mee.

"We zijn nu bezig om weer zaken op te nemen", zegt GS-directeur Dominque Weesie. "Dan moeten we een pilot maken en weer met meneer Lips om tafel gaan zitten. Begin april weet ik daar meer over. Een start in de zomer lijkt hem goed mogelijk. Als heel Hilversum platligt, is het makkelijker om een goed tijdstip te krijgen waarop je je kunt bewijzen. BNN heeft daar wel ervaring mee. De Lama's zijn ook begonnen in de zomer."

Opmerkelijk genoeg was de achterban van GeenStijl blij met het falen van Steengeyl. "Dat zijn jakhalzen", zegt Weesie. "De grootste critici waren vijfentwintig man die zich speciaal voor de gelegenheid hadden geregistreerd. Van die nieuwe IP-adressen waren er acht afkomstig van het Mediapark. We hebben daar blijkbaar geen vrienden gemaakt."