Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 25

Icoon EredivisieDit weekend werd de alweer 25e speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Ajax moest Excelsior ontvangen in de Amsterdam, in Rotterdam ging een door ziekte verzwakt FC Utrecht op bezoek bij Feyenoord en FC Groningen moest het opnemen tegen AZ. In Heerenveen werd het duel gespeeld tussen de nummer vier en zes van de ranglijst, namelijk FC Twente en SC Heerenveen.

Excelsior maakte een eind aan de reeks van tien verloren wedstrijden door een 2-2 gelijkspel tegen Ajax in Amsterdam. Ajax kwam in de negentiende minuut op voorsprong door een mooi schot van Davids. Door een vlaag van onoplettendheid in de defensie kon vervolgens Slory de gelijkmaker binnenschieten. Vijf minuten later werd het nog erger voor Ajax door een goal van Rojer. Ajax drong daarna wat aan, maar verder dan een goal door een kopgoal van Huntelaar kwam Ajax niet. Feyenoord wist dit keer wel te winnen van zijn opponent. In de zevende minuut scoorde De Guzman na een voorzet van Charisteas de 1-0. Twaalf minuten later tikte de Griek zelf de 2-0 binnen na een voorzet van Castelen. Timmer hield in deze matte partij met slordig spel voor het eerst sinds 24 september zijn doel schoon.

AZ speelde gelijk in het Euroborg van FC Groningen. Een sterke openingsfase van AZ resulteerde in de voorsprong door een doelpunt van Koevermans, maar na rust scoorde Nevland na een lange pass de gelijkmaker. Het spannende duel bleef daarna in evenwicht met de beste kansen voor FC Groningen. SC Heerenveen wist thuis niet te winnen van FC Twente. N'Kufo en Barkircioglu zetten FC Twente voor rust op een verdiende 2-0 voorsprong. Na rust scoorde Hansson nog een tegentreffer, maar het had geen invloed meer op de puntenverdeling.