Arrestatie-team wekt verschanste verdachte

Icoon Domme criminelenEen arrestatie-team uit de Amerikaanse staat South Carolina kon een verdachte die zich in zijn huis verschanste op eenvoudige manier arresteren. De man viel namelijk in slaap in een luie stoel in de woonkamer.

De 26-jarige Justin Stasney joeg zijn moeder uit het huis weg met geweerschoten. Deze belde daarop de politie welke met een zwaar bewapend "SWAT" team (arrestatie-team) kwam opdagen en het huis omsingelde. Stasney weigerde zich over te geven, en een belegering van het pand volgde.

Nadat de verdachte in eerste instantie nog wel rumoerig deed, hoorde de politie na enige tijd niets meer. Ook pogingen om via de telefoon en via een megafoon contact te zoeken liepen op niets uit. Hierop besloot een tweede arrestatie-team voorzichtig het huis te besluipen, waarbij door een raam gezien werd dat de verdachte in slaap was gevallen.

Waar men normaal bij een dergelijke arrestatie met veel geweld en geluid de deur inbeukt en de verdachte met getrokken wapens richting de grond manoeuvreert, besloot men hier een andere tactiek te gebruiken. Leden van het arrestatie-team slopen uiterst stil via de achterdeur het huis binnen, en verrasten de verdachte, die pas wakker werd toen de agenten recht voor zijn neus stonden.

Stasney is aangeklaagd voor het afvuren van een wapen binnen een woning en kan afhankelijk van de wensen van de moeder nog diverse andere aanklachten krijgen. In het huis werden vijftien wapens gevonden. Niemand raakte gewond, maar in het huis werden kogelgaten gevonden in de muren en het plafond.