Drents dorpje geschokt na KRO's Puberruil

Het Drentse dorpje Langelo is in rep en roer sinds de uitzending van het KRO-programma Puberruil van donderdag. In het programma woonde de 17-jarige Rolf Hofsteenge vijf dagen in het gezin van de Iraanse puber Saman.

De jongen uit Langelo liet zich in de uitzending laatdunkend uit over buitenlanders en homo's. De KRO kondigde Rolf ook aan als ''een stoere vent die een hekel aan homo's en buitenlanders heeft''. Op de forums van zowel het programma als het dorp Langelo zijn hevige discussies losgebarsten over het gedrag van Rolf. 'Wij schamen ons voor je' en 'Drenthe staat nu negatief op de kaart', staat er onder meer te lezen.

Het forum op de site Langelo.info is inmiddels gesloten. De webmaster zag zich hiertoe genoodzaakt wegens de discriminerende scheldkanonnades die voor- en tegenstanders van de Drentse jongen spuiden.

Ook bij het Dagblad van het Noorden, die een aantal artikelen wijdde aan de uitzending, kwamen een groot aantal reacties binnen. ''Die jongen haalt de hele provincie Drenthe naar beneden'', stelt een lezeres teleurgesteld. Vrienden van Rolf zeggen in de krant dat de KRO in de uitzending een totaal vertekend beeld van hem heeft gegeven.

-
Link: de bewuste uitzending van Puberruil.