Kaas kijken is populair

SchimmelkaasHet klinkt saai: naar een kaas kijken terwijl die ligt te rijpen. Toch is de site Cheddarvision.tv populair. Ruim 160.000 mensen kwamen al kijken op de site. En dat is opmerkelijk, want er gebeurt vrij weinig.

Op de site is een kaas te zien die al aardig aan het beschimmelen is. In totaal duurt dat proces een jaar. Het enige wat op de website beweegt, is de tijd, die tot op de milliseconde nauwkeurig wordt weergegeven.

Volgens de makers is de cheddar qua naamsbekendheid vergelijkbaar met champagne, parma-ham en cognac. Philip Crawford, directeur van de West Country Farmhouse Cheesemakers, zegt dat alles begint met de liefde voor koeien. "We nemen het kaas maken serieus. We voeden onze koeien daarom zo goed dat ze heerlijke melk produceren waarvan wij op onze beurt exquise kaas maken. Sommigen vinden het misschien de saaiste website van het jaar, maar onze kaas is het wachten dubbel en dwars waard."