'Computerspellen zijn goed voor de ogen'

Icoon GamesAmerikaanse onderzoekers hebben goed nieuws voor gamesfanaten. Computerspelletjes zijn niet slecht voor de ogen, zoals vaak door bezorgde ouders wordt beweerd. Integendeel zelfs: precisiespellen verhogen de visuele hersencapaciteiten met 20%.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse universiteit van Rochester. Voor de test werden studenten gebruikt die normaal gesproken weinig gamen. Zij werden in twee groepen gescheiden. De ene groep moest dagelijks een aantal uur schiet-, actie- en racegames spelen, terwijl de andere groep simpelere spellen kreeg voorgeschoteld, die weinig van de visuele hersencapaciteit vragen. Na deze test bleek dat de actiespellen-groep bij een standaard ogentest twintig procent beter scoort dan de groep van de simpelere spellen.

"Actiegames vragen veel van ons visueel vermogen en de hersenen passen zich hierop aan. Deze aanpassing wordt meegenomen in andere activiteiten en zelfs ons dagelijks leven," aldus Daphne Bavelier van de universiteit van Rochester.

Voor meer games (gerelateerd) nieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games