Zwaargewonde bij racistische vechtpartij in België

Icoon MisdaadIn het Belgische Aalst is zondagmorgen een 31-jarige man zwaargewond geraakt tijdens een vechtpartij. De man kreeg het aan de stok met een 21-jarige man van Rwandese afkomst, die zijn uitdager met een ijzeren stok op het hoofd sloeg. De 31-jarige man werd in levensgevaar naar het ziekenhuis van Aalst gebracht, maar zijn toestand is inmiddels stabiel.

De vechtpartij speelde zich af rond 4.30 uur in de omgeving van het Vredesplein in het centrum van Aalst. De 21-jarige Joeri V.V. liep met zijn 18-jarige vriendin Virginie S. van een uitgaansbuurt naar huis. Zij werden gepasserd door de 31-jarige Thierry V., die samen met een minderjarig meisje op een motorfiets reed. Thierry riep racistische beledigingen naar Joeri en stapte van zijn motor om Virginie met een motorhelm te slaan, aldus de politie.

De lokale politie van Aalst kwam daarop tussenbeide en kon de gemoederen bedaren. De betrokkenen gingen elk hun eigen weg maar enkele straten verderop troffen ze elkaar weer. Thierry viel Joeri weer aan. De jongeman liep eerst weg maar werd achternagezeten door Thierry. Er volgde een vechtpartij, waarbij Joeri zijn uitdager met een ijzeren staaf op het hoofd sloeg, zegt de Dendermondse parketwoordvoerder Theo Byl.

Joeri werd na de feiten opgepakt, maar later weer vrijgelaten. "Hij werd door de behandelende magistraat in vrijheid gesteld na een gesprek over de feiten en het maken van enkele afspraken", aldus Theo Byl. "Dat betekent echter niet dat het dossier geseponeerd is. De beslissing omtrent verdere gevolgen wordt pas op het einde van het onderzoek genomen."