Politie verricht aanhoudingen bij Amsterdam ArenA

Voorafgaand aan de wedstrijd Ajax-Feijenoord die vandaag werd gespeeld, heeft de politie elf Ajax-hooligans opgepakt. De 'supporters' bekogelden Feijenoordaanhangers en agenten met vuurwerk en andere voorwerpen. Volgens een woordvoerder van de politie raakten drie van z'n collega's licht gewond bij de rellen.

Tijdens de door Ajax gewonnen thuiswedstrijd arresteerde de politie een Ajax-supporter omdat deze een fakkel afstak. Na de wedstrijd werd nog een supporter van de Amsterdamse club gearresteerd wegens openlijke geweldpleging. In totaal kwam het aantal arrestaties hiermee op dertien.

Vandaag kreeg de Amsterdamse politie voor het eerst versterking van een peloton van de Mobiele Eenheid (ME) van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Dit team werd speciaal in het leven geroepen om de verschillende supportersgroepen uit elkaar te houden.

"Deze samenwerking leidt ertoe dat collega's elkaar beter leren kennen en dat is goed voor als er een calamiteit is", aldus de Amsterdamse korpschef Bernard Welten zondag. "Dit smaakt naar meer, het blijft zeker niet bij deze ene keer." Boze tongen beweren dat de politie het niet alleen afkon, maar volgens Welten mag deze veronderstelling naar het rijk der fabelen worden verwezen.