Sportschool komt met naakt fitnessen

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Altijd al naakt willen fitnessen, maar nooit een sportschool gevonden waar dat mocht? Dan is er goed nieuws, want in een sportschool in Heteren heb je vanaf volgende maand geen sportkleding meer nodig. Volgens de Naturisten Federatie Nederland (NFN) gaat het om een unicum in Nederland.

"In de sauna is naakt heel gewoon, dus waarom niet in de sportschool?", aldus Patrick de Man, de eigenaar van de school. Voorlopig kan het naakt fitnessen alleen op zondagochtend, onder de pakkende naam 'Nudifit'.

De Man kwam op het idee toen hij twee nudisten tegenkwam bij een parenclub. "Ze wilden weten wat ik in het dagelijks leven doe. Toen ik vertelde dat ik een sportschool run, vroegen ze of je er ook naakt kunt sporten."

Sinds de bekendmaking van zijn plan heeft De Man al veel reacties gekregen, zowel positief als negatief. Zo maakten klanten zich onder andere zorgen over de hygiëne, maar volgens De Man komt dat wel goed. "We ontsmetten de toestellen dagelijks en gebruiken hoesjes voor de zadels."