3 jaar eis dodelijk ongeval Zuidbroek

Icoon OngelukVoor de rechtbank in Groningen is dinsdag tegen een 19-jarige man uit Slochteren 3 jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk, geëist voor het dodelijke ongeval in Zuidbroek. Daarbij kwamen in juni drie meisjes van dertien om het leven.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist verder dat de man een rijontzegging van 4 jaar wordt opgelegd. Justitie verdenkt de bestuurder ervan dat hij met te hoge snelheid heeft gereden en dat hij onder invloed van alcohol was. De auto reed in een flauwe bocht tegen een boom.

De drie meisjes uit Noordbroek, onder wie een tweeling, zaten bij de man in de auto. Ze waren op slag dood. De bestuurder en een 12-jarig meisje uit Noordbroek raakten zwaargewond. De verdachte heeft na het ongeval twee weken in coma gelegen en zegt zich daarom niets meer van het ongeval te herinneren.

Roekeloos
Getuigen hebben verklaard hij op de dag van het ongeval met hoge snelheid door Zuidbroek reed en daarbij roekeloos rijgedrag vertoonde. De meisjes, die geen gordel droegen, zouden de bestuurder daarom hebben gevraagd langzamer te rijden, maar zonder resultaat.

Een bloedproef heeft uitgewezen dat de 19-jarige man 0,44 promille alcohol in zijn bloed had. Dat is voor een beginnend bestuurder twee maal de toegestane hoeveelheid. Volgens de raadsman van de verdachte kan de bloedproef echter niet worden gebruikt als bewijs omdat het bloed zonder toestemming van de man werd afgenomen.



De ravage na het ongeluk