Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 22

Icoon EredivisieDit weekend stond in de Eredivisie de 22e speelronde alweer op het programma. De verrassing van dit weekend was toch wel het verlies van PSV bij Roda JC. Ajax zegevierde tegen FC Groningen en Feyenoord won van RKC Waalwijk. Tot slot verloor ADO Den Haag de wedstrijd van FC Twente.

PSV liep in de confrontatie met Roda JC tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan. De Limburgers wonnen het duel met 2-0. De thuisploeg speelde vanaf het begin op de aanval en dit resulteerde na een half uur spelen in de eerste treffer via Saeijs. De Eindhovenaren drongen wel aan, maar wisten geen vuist te maken. Na de thee drongen de Brabanders nog verder aan, maar Oper besliste het duel in de slotfase. Ajax heeft met moeite van FC Groningen gewonnen. Na negentig minuten spelen was de stand 2-3 In de eerste helft was de thuisclub in alle opzichten beter dan de Amsterdammers. Via Levchenko en Suárez kwam de club dan ook op een verdiende voorsprong. De tweede helft was erg aantrekkelijk. Stam zette de bezoekers op voorsprong, waarna de twee clubs de bal op de paal en lat schoten. In de slotfase wist Ajax de zege via Heitinga en Leonardo veilig te stellen.

Feyenoord heeft de wedstrijd tegen RKC Waalwijk met 3-1 gewonnen. De Rotterdammers zetten de Brabantse ploeg meteen onder druk. Dit resulteerde in het eerste half uur in twee treffers. De Guzman vond het net na het nemen van een vrije trap en Bahia was trefzeker na een corner. In de tweede helft kwam RKC Waalwijk via Van den Bergh terug in de wedstrijd, maar Charisteas besliste het duel in de slotfase. FC Twente boekte opnieuw een overwinning. Deze keer was de ploeg met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag. Na een kwartier spelen stonden De Tukkers al op voorsprong via Heubach. FC Twente was de sterkere ploeg, maar de bezoekers kwamen toch op gelijke hoogte. Delorge wist met hulp van de paal te scoren. In de tweede helft stelde de thuisploeg de zege veilig. Touma wist van afstand te scoren, waarna Aissati de voorsprong verder vergrootte.