44 gewonden bij busramp in Duitsland

Icoon OngelukAlle inzittenden van een Belgische touringcar zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt door een verkeersongeval bij Würzburg in de Duitse deelstaat Beieren. Zeven gewonden zijn er ernstig aan toe.

In de bus zaten volgens de Duitse politie 42 passagiers en twee chauffeurs. Alle inzittenden zijn Vlamingen. Een aantal gewonden is naar een ziekenhuis overgebracht. Het Rode Kruis heeft de anderen opgevangen. De dertig lichtgewonden liepen vooral snijwonden op, veroorzaakt door rondvliegend glas.

De politie vermoedt dat de man achter het stuur even in slaap is gevallen. Diens collega-chauffeur lag op dat moment ook te slapen.

Het voertuig raakte op de A3 van de weg. De bus schoot vervolgens door de vangrail en kieperde om. Door het ongeval was de A3 in de richting van Frankfurt zondagmorgen afgesloten.

In de bus zaten wintersporttoeristen die in Zuid-Tirol in Italië op vakantie waren geweest. Ze waren op de terugreis naar België. Het gaat om een bus van bedrijf Lauwers uit Boechout, bij Antwerpen


Bij de busramp in Beieren raakten alle inzittenden gewond
Submitter:  Bron: ANP/VRT Nieuws