Voetbal: Ibrahim Afellay kiest voor Oranje

Ibrahim AfellayVoetballer Ibrahim Afellay kiest definitief voor het Nederlands Elftal, zo heeft hij bondscoach Marco van Basten laten weten.

De Nederlander van Marokkaanse afkomst speelde al in Jong Oranje, maar twijfelde of hij die lijn wou doorzetten naar het grote Nederlands Elftal. Afellay verklaart: ''Het was een erg lastige keuze. Enerzijds speelde gevoel een rol, en anderzijds ben ik in Nederland geboren en heb ik hier ook mijn voetbalopleiding genoten. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar mijn keuze was erg moeilijk''.

Ook bondscoach Marco van Basten reageerde verheugd op het nieuws: ''Ik ben blij dat Ibrahim voor Oranje heeft gekozen. Het is een uitstekende voetballer. Als hij zijn lijn kan vasthouden zoals hij die nu bij PSV heeft, wordt dit een heel belangrijke speler voor ons''.

Verder verklaarde Afellay: ''Ik wil mijn diepste respect richting Marokko betuigen. Het is een absolute eer om voor het nationale elftal te mogen uitkomen, dat heeft me gestreeld. Toch acht ik mijn keuze om voor het Nederlands Elftal te kiezen, de juiste''

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.