Twarres weer bij elkaar

Icoon MuziekDe Friese muzikanten Mirjam en Johan hebben elkaar weer gevonden. Het stel, dat tot 2003 optrad onder de naam 'Twarres', heeft vanmiddag in een restaurant in Jellum aangekondigd zich te herenigen. "Ik miste Twarres", aldus Mirjam.

In 2000 scoorde Twarres een nummer 1-hit met het nummer 'Wêr Bisto'. Andere hits, waaronder 'She couldn't laugh' volgden, tot het stel in 2003 uit elkaar ging. Beide leden begonnen een solocarrière: Mirjam bleef onder de naam 'MIR' zingen, Johan speelde onder andere mee in de Friese versie van het toneelstuk 'Ja zuster, nee zuster'. Echt veel succes hadden de twee echter niet meer.

Voorlopig zijn de leden van Twarres nog druk bezig met hun eigen carrière, maar vanaf maart zullen ze zich volledig richten op de heroprichting van hun band. In mei wil Twarres voor het eerst weer als muzikaal duo optreden, dat gebeurt in Leeuwarden. Ook mogen we weer een cd van Mirjam en Johan verwachten. "We hebben ongeveer tien liedjes nu", aldus Mirjam. "Vooral Engelstalig, maar ook in het Fries. Sommige nummers zijn al helemaal af, bij andere liedjes moet er nog een tekst bij of de muziek is niet helemaal klaar. Maar ik heb zoveel inspiratie, alles is mogelijk."