Cel geëist voor doodrijden nonnen

Icoon JustitieJustitie eist tegen een 32-jarige man uit het Duitse Emmerich een celstraf van een halfjaar voor het doodrijden van drie nonnen. De Duitser reed in april 2004 met zijn auto op de A2 bij Beesd een andere wagen aan. In die auto zaten vier nonnen.

Twee vrouwen waren op slag dood. Een ander stierf zes dagen later in het ziekenhuis. De andere zuster liep zware brandwonden op. Waar hij vijftig tot zeventig mocht rijden zou de man tussen de negentig en 138 kilometer per uur hebben gereden. Ook zou hij te dicht achter de Peugeot van de nonnen hebben gereden. Behalve de celstraf eist justitie ook een rijverbod van twee jaar.

De Peugeot belandde in de vangrail en vloog in brand. De nonnen waren tussen de zeventig en 85 jaar oud. De nabestaanden vertelden de rechters dat de overlevende, een Franse vrouw zwaar verminkt is. Ook krijgt ze eten via een sonde. Volgens de advocaat van de Duitser valt de man niets te verwijten. Het is volgens hem onduidelijk wat er precies is gebeurd en daarom kan er geen veroordeling volgen. Getuigen verklaren dat de man te hard reed. De rechter doet over twee weken uitspraak.