Excuses van Terreur Corps Medemblik

BinnenlandsTwee jongeren uit Medemblik die afgelopen week in het nieuws kwamen omdat ze deel uitmaken van de jeugdgroep TCM (Terror Corps Medemblik) hebben hun excuus aangeboden aan de inwoners van het IJsselmeerstadje voor de keuze van de naam van de groep. Dat deden ze na een gesprek met burgemeester Kozijn. De burgervader hoopt dat de naam TCM snel uit het straatbeeld van Medemblik zal verdwijnen.

De twee blijven ontkennen dat ze de vernielingen hebben gepleegd die te zien zijn in op internet verschenen filmpjes. De filmpjes die op Youtube waren geplaatst, toonden onder meer het opblazen van openbare afvalbakken aan het IJsselmeer bij Medemblik en het vernielen van verkeersborden met vuurwerk. Waarschijnlijk werd er gebruik gemaakt van croftybommen.


De twee TCM'ers


De letterlijke verklaring van de twee jongeren luidt als volgt:
''Afgelopen weekend is grote commotie ontstaan omtrent onze jeugdgroep TCM (Terror Corps Medemblik), zowel in de pers als op internet via een website. Wij, als jongeren die (gedeeltelijk herkenbaar) op deze site stonden, betuigen hierbij onze spijt over de naam TCM en over het oproepen van een (politiek) gevoelig beeld die deze naam (die bij wijze van 'grap' in onze jeugdige onbezonnenheid is ontstaan) in zich heeft.

Dat dit beeld zou kunnen ontstaan hebben wij ons op geen enkele manier gerealiseerd en wij willen ons hiervan dan ook volledig distantiëren. Ook verklaren wij hierbij uitdrukkelijk geen vernielingen te hebben aangericht die aan onze groep worden toegeschreven. Wij hebben omtrent deze zaak op eigen initiatief een gesprek gehad met de burgemeester van Medemblik en aldaar reeds onze spijt betuigd. Wij betreuren het dat een en ander gevoelens van onrust en boosheid heeft veroorzaakt en wij bieden daarvoor dan ook iedereen oprecht onze excuses aan.''