Duitse scholieren plegen dubbele moord

MisdaadIn Duitsland zijn zaterdagavond een 41-jarige vrouw en haar 46-jarige echtgenoot vermoord door twee jeugdige indringers. De twee 17-jarige knapen drongen rond een uur of tien een woning in het Noord-Duitse Tessin binnen en staken met messen in op de bewoners. Ze zouden de auto van het echtpaar hebben willen stelen.

De 16-jarige zoon des huizes wist zich te verstoppen op zijn kamer en de politie te waarschuwen. Toen die kort daarop arriveerde, ondernamen de daders een vluchtpoging met de auto. Zij namen de 15-jarige vriendin van de zoon mee als gijzelaar. De vlucht kwam echter al snel ten einde toen ze met hun auto op een andere auto botsten. De politie wist de twee tot overgave te bewegen. Het meisje kwam met de schrik vrij.

De daders zijn twee lokale jongeren die op het gymnasium zitten. Volgens de Duitse krant Der Tagesspiegel hadden de twee kort voor hun daad geblowd en wilden ze een auto stelen om ermee naar een disco te gaan. Een omwonende noemde een van de twee een ''prima kereltje die altijd hooi kwam halen om zijn konijn te voeren.''

Overigens hebben andere bronnen (geruchten) het er over dat de daders, de zoon en het meisje elkaar hebben gekend. Het zou 'een passionele daad' betreffen. De achtergrond van de feiten is echter nog onduidelijk.



Eén van de verdachten