Zwartrijder bijt agent in hand

Icoon PolitieEen 38-jarige man uit Leeuwarden heeft zondag een agent van de Spoorwegpolitie in zijn hand gebeten tijdens zijn arrestatie. De agent moest naar het ziekenhuis gebracht worden om op besmettelijke ziektes gecontroleerd te worden.

De conducteur van de trein betrapte de Leeuwarder op zwartrijden, waarop de man de conducteur bedreigde. De gealarmeerde Spoorwegpolitie schoot in Utrecht te hulp. De Leeuwarder was echter niet voor rede vatbaar, dus wilden de agenten hem arresteren.

Daarop ging de zwartrijder volledig door het lint. Hij verzette zich hevig, beet één van de agenten en bedreigde hem en zijn collega met de dood. Uiteindelijk lukte het de agenten om de man te bedwingen. Hij is samen met de gebeten agent naar het ziekenhuis gebracht om op besmettelijke ziektes onderzocht te worden. Aangezien de Leeuwarder een bloedonderzoek weigert, zal het Korps Landelijke Politiediensten maandag een kort geding tegen hem aanspannen. Er is bovendien proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor de doodsbedreigingen.