Olifanten plunderen suikerriettransport

OlifantenEen kudde olifanten heeft in Thailand een met suikerriet geladen vrachtwagenkonvooi overvallen en ''leeggeroofd''. De overval gebeurde rond middernacht in het Khao Ang Rue Nai-wildpark, honderd kilometer ten oosten van Bangkok.

Elf olifanten dwongen de vrachtwagens tot stoppen door de weg te blokkeren. De dikhuiden duwden enkele voertuigen omver, waardoor de ladingen op de weg terechtkwamen. Hierdoor konden ook hun jongen er beter bij. Vervolgens deed de groep van twintig olifanten zich tegoed aan de lading, vertelt wildparkdirecteur Yoo Senatham. "Het was de eerste straatroof door olifanten die we ooit hebben meegemaakt."

De vrachtwagens vervoerden naast suikerriet ook tapioca, een uit maniokwortels gewonnen zetmeel. "Parkwachters hebben geprobeerd de dieren te verjagen, maar de olifanten waren nogal agressief en wilden niet wijken van hun buit." In het 100.000 hectare grote wildpark leven naar schatting 180 olifanten. Om veiligheidsredenen wil men de weg door het park voortaan 's nachts sluiten voor alle verkeer.