Seksdate wordt man fataal

Icoon MisdaadEen 52-jarige man van onbesproken gedrag werd vorige maand half dood aangetroffen in een brandende wagen, langs de snelweg bij Holten. Kort daarna overleed de Zwollenaar. Voor de politie weer de taak om de onderste steen boven te krijgen.

Aanvankelijk bleef de toedracht van de moord een raadsel. Maar na een onderzoek op de computer van het slachtoffer heeft de politie deze mysterieuze zaak eindelijk opgelost. Een uit de hand gelopen seksdate met een Almelose dame blijkt het slachtoffer fataal te zijn geworden.

De Zwollenaar was op een vrijdagavond op bezoek geweest bij de familie Van der P. in Almelo. Hij kende de vrouw des huizes via chatcontacten en zou met wederzijdse instemming seks met haar hebben. Bij de echtgenoot, die eerdere contacten tussen zijn vrouw en andere mannen nog oogluikend zou hebben toegestaan, knapte er op dat moment iets. In een bui van razernij en dronkenschap sloeg hij op de Zwollenaar in, daarbij geassisteerd door zijn zoon.

Zwaargewond wist het slachtoffer te ontkomen en zijn Volvo de nabijgelegen A1 op te sturen. Om 'sporen uit te wissen' zetten vader Van der P. en zijn zoon met hun zwarte Mercedes 190 de achtervolging in. Bij Holten werd hij achterhaald en op de parkeerplaats bij het plaatselijke AC Restaurant kwam het tot een nieuwe confrontatie. Daarbij werd de auto van de zwaargewonde Zwollenaar in brand gestoken.

Het slachtoffer van deze crime passionel was zelf ook getrouwd, en had twee kinderen.