Darts: Uitslagen Lakeside dag 1

Icoon DartsVanmiddag is in het Engelse Frimley Green de Lakeside van start gegaan. Op deze eerste dag kwamen er vier Nederlanders in actie. Mario Robbe speelde vanmiddag tegen Ted Hanky, Vincent van der Voort moest het opnemen tegen Davy Richardson en de eerste partij van de avondsessie ging tussen de titelverdediger van vorig jaar Jelle Klaasen en Co Stompé.

De allereerste wedstrijd van het toernooi ging tussen de Nederlander Mario Robbe en de als derde geplaatste Ted Hankey. Voor Hankey was dit de kans om zich te revancheren voor de blamerende nederlaag van vorig jaar tegen Albertino Essers. Hankey ging voortvarend van start en wist de wedstrijd in drie sets tot een einde te brengen (3-0, 3-1 en 3-1).

Ook Vincent van der Voort lukte het niet om de tweede ronde van de Lakeside te bereiken. De 31-jarige Purmerender was niet opgewassen tegen de Engelsman Davy Richardson. De eerste twee sets gingen gelijk op. In de eerste leg van de derde set wist Van der Voort een break te forceren, maar liet in de tweede leg negen kansen op een dubbel liggen. De Brit brak terug en wist zijn eigen leg te winnen waardoor hij de derde set wist te winnen. In de vierde set was Van der Voort het spoor bijster en werd direct gebroken. Richardson hield hoofd koel en wist de vierde set en daarmee de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Topfavoriet Martin Adams kwam vanmiddag ook in actie tegen landgenoot Tony O'Shea. Adams liet de hele wedstrijd zien waarom hij tot een van de favorieten voor titelwinst behoort. De verliezend finalist van zowel de Bavaria World Darts Trophy als de Winmau World Masters wist goede scores te gooien en ook zijn dubbels waren naar behoren.

Mervyn King wist, ondanks een moeizaam begin, zich van Paul Gibbs te ontdoen. King had in het begin van de wedstrijd veel moeite met het trage spel van zijn tegenstander. King wist de eerste set vrij lastig met 3-2 naar zich toe te trekken. De daaropvolgende sets gingen makkelijker en het werd een vrij eenvoudige 3-0 overwinning in sets.

De eerste wedstrijd van de avondsessie was de wedstrijd waar iedereen zich de hele dag al op had verheugd. Een Nederlands onderonsje tussen titelverdediger Jelle Klaasen en Co Stompé. In de eerste set kwam het tot een 2-2 gelijke stand in legs waarna Stompé toesloeg en de eerste set op zijn naam mocht schrijven. In de tweede set wist Stompé zijn goede vorm te behouden en de tweede set vrij gemakkelijk naar zich toe te trekken. De derde set ging daarna ook weer vrij gemakkelijk naar Stompé en wist zich daardoor weer eens te plaatsen voor een tweede ronde van een tv-toernooi.

De laatste mannenwedstrijd van de avond ging tussen de in Schotse kledij gestoken Mike Veitch en de Zweed Göran Klemme. Deze wedstrijd ging vrij eenvoudig met 3-0 naar de Schot. Klemme stond in 2005 nog in de halve finale van de Winmau World Masters, maar kwam er de gehele wedstrijd niet aan te pas. Veitch wist vorig jaar het hoogste gemiddelde in de eerste ronde van de Lakeside te noteren. Met 32,15 was hij toen te sterk voor de Fin Ulf Ceder.

In het damestoernooi zijn drie Nederlandse dames actief; vandaag kwam alleen Carla Molema in actie. Molema moest het opnemen tegen de als eerste geplaatste Trina Gulliver. Molema kwam er totaal niet aan te pas en Gulliver wist zich vrij gemakkelijk te plaatsen voor de halve finale van het vrouwentoernooi, het werd 2-0.

De als vierde geplaatste Russische Anastasia Dobromyslova wist zich vrij gemakkelijk te ontdoen van de Zweedse Carina Ekberg. Ook hier werd het 2-0. Dobromyslova is de volgende tegenstandster van Trina Gulliver die nog altijd ongeslagen is op de Lakeside.