Vier gezinnen in Liempde winnen postcodekanjer

Icoon Binnenlands Vier gezinnen aan De Maai in Liempde hebben de postcodekanjer van 13,9 miljoen euro gewonnen. Dat bleek maandagmiddag tijdens de trekking van de twee letters van de postcode in Liempde: NT.

De wijkprijs bedraagt 7968 euro per lot. Die wordt verdeeld onder iedereen in het Brabantse dorp die een lot heeft gekocht. In totaal gaat het hierbij om tien miljoen euro.

De vier gezinnen die de hoofdprijs verdelen, wonen in boerderijen. In tegenstelling tot vorig jaar in Heusden, waar de prijzen op het podium werden bekendgemaakt, werden de winnaars maandag thuis gefêteerd. Ze wonen in het buitengebied aan een doodlopende weg naar een bos in vier boerderijen. Een van de gelukkigen ging maandagavond nog doodgemoedereerd zijn koeien verzorgen voor de prijs in ontvangst te nemen.

De familie Termeer won 514.814 euro met een lot. Dat had de heer des huizes stiekem gekocht, vorige week, via internet, bekende hij zijn vrouw. ,,Een paar dagen geleden waren we in Drenthe bij onze dochter, waar we hoorden dat Liempde in de prijzen viel'', vertelt zij, nog steeds ongelovig. ''Ik zei toen tegen onze dochter, wij hebben geen lot, we winnen niets, jammer. Vrijdagavond kwam het afschrift van de bank binnen, toen zag ik dat een lot was afgeschreven, stiekem, door mijn man! Achteraf vind ik dat toch niet zo erg'', besluit ze.

Aan De Maai liggen negen boederijen, vijf gezinnen deden niet mee. ,,Niet erg'', zegt een buurman van een van de winnaars. ,,Dat hoort bij het spel.'' Ook in het dorp tonen de verliezers zich mild. ,,Ach'', zegt een vrouw ''Liempde is nu op de kaart gezet, dat is toch mooi.''